Mono
Z wielkim entuzjazmem pragnę zaprosić Państwa do Mono Pâtisserie & Bistro.
Nowego miejsca na mapie Bielska-Białej, zlokalizowanego w samym centrum. Ideą Mono jest połączenie wyjątkowego klimatu z najlepszymi, specjalnie wyselekcjonowanymi składnikami. Do stworzenia wspaniałych, nowoczesnych deserów - monoporcji, klasycznych ciast oraz ręcznie robionych pralin używam belgijskiej czekolady, ze specjalnie wyselekcjonowanych ziaren kakaowca.
Dodatkowo moim standardowym surowcem są ekologiczne bakalie, jaja od kur z wolnego wybiegu oraz rzadko spotykane owoce takie jak rokitnik, brusznica czy yuzu. Nie lubię półśrodków. Jeśli mąka, to koniecznie z włoskiego młynu. Kto raz spróbuje jej do wypieków, ten nie wróci już do innej. Jeśli konfitury, to tylko te, robione na miejscu. Szkolenia u najlepszych pastry chefów w Polsce i Paryżu nauczyły mnie patrzenia na cukiernictwo zupełnie inaczej. Niesztampowo. Nauczyłam się wymagać od deserów zdecydowanie więcej. Lubię niebanalne połączenia i to właśnie nimi pragnę się z Państwem podzielić.
Sara Szal
Więcej na informacji na stronie naszego partnera Mono