Jest takie wyjątkowe miejsce w polskich górach, w samym sercu Śląska Cieszyńskiego, gdzie od prawie 100 lat powstają produkty, które cieszą podniebienia i serca lokalnej społeczności. W pięknej miejscowości Skoczów, w Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej, wytwarzane są produkty mleczarskie, które łączą w sobie tradycję i niepowtarzalny smak.
Wyroby produkowane pod marką SKOCZOWSKIE to regionalny skarb. Podstawą produktów SKOCZOWSKICH jest świeże mleko pochodzące z najlepszych gospodarstw Śląska Cieszyńskiego i Beskidu Śląskiego. Produkcja oparta jest na tradycyjnych i sprawdzonych recepturach. Wysoka jakość wyrobów to wynik umiejętności i doświadczenia wykwalifikowanej załogi, która w wytwarzane produkty wkłada ogrom wiedzy i pracy, ale także serca. Produkcja marki SKOCZOWSKIE jest wolna od ulepszaczy, konserwantów czy sztucznych dodatków. Klienci mogą cieszyć się świeżością i naturalnością produktu oraz jego wyjątkowym smakiem.
Marka cieszy się zaufaniem coraz większej rzeszy klientów, którzy doceniają walory smakowe i naturalność produktów. Jednocześnie wyroby SKOCZOWSKIE zdobyły już szereg nagród w prestiżowch konkursach m.in. Nagrodę Orła Agrobiznesu oraz nagrodę „Doceń polskie” przyznawaną przez Lożę Ekspertów dla produktu twaróg półtłusty i kefir. Również Zarząd Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego oraz Kapituła Znaku „Jakość Tradycja” przyznał znak dla produktu „Twaróg półtłusty ze Skoczowa”.
Produkty SKOCZOWSKIE są naturalne, tradycyjne i zdrowe - Skosztuj i poczuj różnicę!
Więcej informacji na stronie naszego Partnera Skoczowskie